Over ons

Op deze pagina vindt u informatie over wie de fysiotherapeuten van de Fysiotherapie Jorisweg in Delft zijn en wat ze doen. Mocht er iets niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact met hen op. Zij helpen u graag.

Even voorstellen:

Anneloes de Zeeuw

Anneke Overmars

Uw eerste bezoek

Voor een behandeling in onze praktijk in Delft is ongeveer 30 minuten gereserveerd. Tijdens de eerste behandeling proberen we inzicht te krijgen in uw klachten door vragen te stellen (anamnese), daarna volgt een lichamelijk onderzoek (waarbij gelet wordt op zaken als beweeglijkheid, spierkracht, houding, uithoudingsvermogen en coördinatie). Daarnaast onderzoeken wij de beperkingen die u evt. ondervindt in uw dagelijks activiteiten. Zo trachten wij de oorzaak van het ontstaan of het voortduren van uw klachten te achterhalen. Uit deze gegevens stellen we, in overleg met u, een behandelplan op. Als blijkt dat we meer informatie nodig hebben, nemen we, als u dat goed vindt, contact op met uw arts.

Sinds 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks terecht de fysiotherapeut. Dit houdt in dat u geen verwijsbrief van uw dokter meer nodig hebt.

Wat neemt u mee naar de praktijk?

  • De verwijzing (indien aanwezig) van huisarts of medisch specialist
  • Een badlaken of grote handdoek
  • Uw zorgverzekeringpas
  • Uw identiteitsbewijs

Afzeggen van een behandeling

Afzeggen is geen probleem als u de afspraak 24 uur van tevoren afzegt. Als we niet in de gelegenheid zijn om de telefoon op te nemen, kunt u uw afmelding inspreken op ons antwoordapparaat (ook ’s avonds en in het weekend). Een niet op tijd afgemelde afspraak wordt bij uzelf in rekening gebracht, behalve als een andere patiënt in uw plaats kon worden behandeld.

Vergoeding

Het basispakket vergoedt fysiotherapie voor een beperkt aantal chronische aandoeningen (vraag ons hiernaar). Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt meestal uit het basispakket vergoed. Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Wij raden u aan om uw polis na te kijken hoe u verzekerd bent. Als de aanvullende verzekering de kosten niet of onvoldoende dekt, bent u zelf verantwoordelijk voor de betalingen. Een lijst met tarieven is hier te vinden.

Kwaliteitsbeleid

Om te voldoen aan de kwaliteit die u van ons mag verwachten, werken wij volgens de door de beroepsgroep vastgestelde richtlijnen en gedragsregels. Daarnaast volgen wij na- en bijscholingsprogramma’s om onze kennis en vaardigheden op peil te houden en verder te verbeteren. Hierdoor blijven wij optimaal in staat u de behandeling te geven die voor u het meest geschikt is. De fysiotherapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en zijn volgens de wet BIG geregistreerd.

Wij zijn aangesloten bij: