Over ons

Op deze pagina vindt u informatie over wie de fysiotherapeuten van de Fysiotherapie Jorisweg in Delft zijn en wat ze doen. Mocht er iets niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact met hen op. Zij helpen u graag.

Anneloes de Zeeuw

Anneke Overmars

Ben Klumpers

Don van Vianen


Wij zijn aangesloten bij:

Uw eerste bezoek

Voor een behandeling in onze praktijk in Delft is ongeveer 30 minuten gereserveerd. Tijdens de eerste behandeling proberen we inzicht te krijgen in uw klachten door vragen te stellen (anamnese), daarna volgt een lichamelijk onderzoek (waarbij gelet wordt op zaken als beweeglijkheid, spierkracht, houding, uithoudingsvermogen en coördinatie). Daarnaast onderzoeken wij de beperkingen die u evt. ondervindt in uw dagelijks activiteiten. Zo trachten wij de oorzaak van het ontstaan of het voortduren van uw klachten te achterhalen. Uit deze gegevens stellen we, in overleg met u, een behandelplan op. Als blijkt dat we meer informatie nodig hebben, nemen we, als u dat goed vindt, contact op met uw arts.

Sinds 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks terecht bij zowel de fysiotherapeut als de manueel therapeut. Dit houdt in dat u geen verwijsbrief van uw dokter meer nodig hebt.


Wat neemt u mee naar de praktijk?

 • De verwijzing (indien aanwezig) van huisarts of medisch specialist
 • Een badlaken of grote handdoek
 • Uw zorgverzekeringpas
 • Uw identiteitsbewijs

 • Afzeggen van een behandeling

  Afzeggen is geen probleem als u de afspraak 24 uur van tevoren afzegt. Als we niet in de gelegenheid zijn om de telefoon op te nemen, kunt u uw afmelding inspreken op ons antwoordapparaat (ook 's avonds en in het weekend). Een niet op tijd afgemelde afspraak wordt bij uzelf in rekening gebracht, behalve als een andere patiënt in uw plaats kon worden behandeld.


  Vergoeding

  Het basispakket vergoedt fysiotherapie voor een beperkt aantal chronische aandoeningen (vraag ons hiernaar). Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt meestal uit het basispakket vergoed. Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Wij raden u aan om uw polis na te kijken hoe u verzekerd bent. Als de aanvullende verzekering de kosten niet of onvoldoende dekt, bent u zelf verantwoordelijk voor de betalingen. Een lijst met tarieven is hier te vinden.


  Kwaliteitsbeleid

  Om te voldoen aan de kwaliteit die u van ons mag verwachten, werken wij volgens de door de beroepsgroep vastgestelde richtlijnen en gedragsregels. Daarnaast volgen wij na- en bijscholingsprogramma's om onze kennis en vaardigheden op peil te houden en verder te verbeteren. Hierdoor blijven wij optimaal in staat u de behandeling te geven die voor u het meest geschikt is. De fysiotherapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en zijn volgens de wet BIG geregistreerd.


  Privacy

  Wat gebeurt er met uw gegevens?

  Recht op inzage in het dossier

  We willen u erop wijzen dat u als patiënt altijd recht op inzage hebt in uw dossier. Het spreekt voor zich dat alleen u en uw fysiotherapeut dit dossier mogen inzien. De fysiotherapeut heeft een geheimhoudingsplicht. Als gevolg daarvan bevat een verslag aan de verwijzend arts alleen gegevens over uw behandeling.

  Archivering

  Wij zijn verplicht om uw dossier minimaal 10 jaar te bewaren. Na die tijd zorgen wij ervoor dat uw gegevens op verantwoorde wijze worden vernietigd.

  Klachtenregeling

  Op basis van de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (de WKCZ) heeft een zorgaanbieder de verplichting om zich aan te sluiten bij een klachtenregeling. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Jorisweg zijn aangesloten bij de klachtenregeling voor fysiotherapiepraktijkvoering in de eerste lijn (zie KNGF). Een uitgebreide folder van deze regeling is op te vragen bij de praktijk.

   

  Ontwikkeld door 23MB - Fotografie door Roos Koole